In gesprek met mijn eigen delen?

In deze blog leggen we uit wat Voice Dialogue is, hoe het werkt en waarom het zo effectief kan zijn.

Voice Dialogue; Ontwikkeld door psychologen

Voice Dialogue is een krachtige techniek die kan worden gebruikt om persoonlijke groei en verandering te bevorderen. Deze methode werd ontwikkeld door Hal en Sidra Stone, psychologen die geloven dat we allerlei verschillende delen in onszelf hebben die een rol spelen in ons dagelijkse leven. Door Voice Dialogue toe te passen, kunnen we meer begrijpen en verbinding maken met onze interne stemmen.

 

Verschillende delen

Deze methode is gebaseerd op het idee dat we allemaal verschillende delen in onszelf hebben die elk hun eigen stem hebben en hun eigen unieke perspectief bieden. Sommige delen kunnen bijvoorbeeld meer dominant of onderdrukt zijn dan andere, wat kan leiden tot emotionele en mentale disbalans.

 

Hoe werkt Voice Dialogue?

Voice Dialogue werkt door middel van een dialoog tussen de verschillende delen van onszelf. Tijdens een sessie wordt de cliënt uitgenodigd om te praten met verschillende delen van zichzelf, waarbij de therapeut als facilitator optreedt.

De therapeut helpt de cliënt om te begrijpen welke delen er in hem of haar aanwezig zijn en welke rol deze delen spelen in het dagelijks leven. Door te praten met deze delen, kan de cliënt meer inzicht krijgen in zijn of haar eigen persoonlijkheid en innerlijke belevingswereld.

 

Waarom werkt Voice Dialogue zo goed?

Er zijn verschillende redenen waarom Voice Dialogue zo’n effectieve methode kan zijn:

  1. Het biedt inzicht: Voice Dialogue biedt inzicht in de verschillende delen van onze persoonlijkheid en hoe deze delen ons dagelijks leven beïnvloeden. Door dit inzicht kunnen we onze gedachten, gevoelens en gedrag beter begrijpen en leren hoe we ze kunnen beïnvloeden.
  2. Het helpt bij zelfacceptatie: Voice Dialogue leert ons om elk deel van onszelf te accepteren, zelfs de delen die we minder leuk vinden. Door deze delen te erkennen en te accepteren, kunnen we meer in balans komen en ons emotioneel beter voelen.
  3. Het biedt verandering: Door te werken met de verschillende delen van onze persoonlijkheid, kunnen we verandering en groei stimuleren. We kunnen leren hoe we onze sterke kanten kunnen gebruiken en onze zwakke kanten kunnen verbeteren.
  4. Het is niet oordelend: Voice Dialogue is niet oordelend en gaat er niet vanuit dat bepaalde delen ‘goed’ of ‘slecht’ zijn. In plaats daarvan worden alle delen erkend en begrepen, wat kan leiden tot meer compassie en begrip voor onszelf en anderen.

 

Conclusie

Voice Dialogue is een krachtige methode die kan worden gebruikt om persoonlijke groei en transformatie te stimuleren. Door te werken met de verschillende delen vanonze persoonlijkheid kunnen we meer inzicht krijgen in onszelf en onze emoties en gedachten beter begrijpen. Door deze delen te accepteren en in balans te brengen, kunnen we emotionele en mentale disbalans verminderen en ons beter voelen. Voice Dialogue biedt een niet-oordelende, compassievolle benadering van persoonlijke groei en kan effectief zijn voor mensen die willen werken aan hun innerlijke belevingswereld en persoonlijke ontwikkeling. 

Delen:

Meer artikelen

Elman VS Erickson

Meesterschap in Hypnose

Milton H. Erickson en Dave Elman behoren ongetwijfeld tot de beste hypnotiseurs die ooit hebben geleefd. Ondanks hun bekende onderlinge afkeer en tegenovergestelde stijlen, hebben ze beiden een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van hypnotherapie.

Meer info?

Boek jouw persoonlijke moment in de  agenda: